2421030511 Ελ. Βενιζέλου 43, Βόλος site@4ty.gr
  1. Δημιουργούμε έναν πίνακα με 1 row και 1 column και στην κλάσση (Stylesheet Classes) γράφουμε:  submenu-gallery smart-gallery simple 
  2. Προσθέτουμε τις φωτογραφίες που θέλουμε και δίνουμε το ύψος που θέλουμε να έχει η κάθε μία. Θα πρέπει οι φωτογραφίες να είναι Links. Αν δεν είναι τότε το submenu-gallery δεν θα το πιάσει ως εικόνα του gallery.
  3. Αν θέλουμε τίτλους στις εικόνες τότε γράφουμε τον τίτλο που θέλουμε να εμφανίζεται στο Advisory Title της εικόνας. (δεξί κλικ στην εικόνα > Image Properties > Advanced > Advisory Title)
  4. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε και extra κείμενο το οποίο το γράφουμε στο πεδίο Alternative Text της εικόνας (δεξί κλικ στην εικόνα > Image Info > Alternative Text).

Τip: Το Smart Gallery είναι ένα Gallery που το ύψος των φωτογραφιών το ορίζετε εσείς μέσω του CKEditor. Το πλάτος το πέρνει από τις κλάσσεις big, small, mini κτλ. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι εικόνες μπορεί να κοπούν έτσι ώστε να φαίνονται σωστά σε όλες τις οθόνες χωρίς να παραμορφώνονται.

Tip: Καλό είναι οι εικόνες σε αυτό το Gallery να έχουν όλες το ίδιο σχήμα. (Να είναι όλες τετράγωνες, οριζόντιες η κάθετες.)

TipΩς Link της εικόνας συνηθίζεται να βάζουμε ότι βάλαμε και στο URL, δηλαδή την ίδια την εικόνα. Σε αυτή την περίπτωση όταν ο επισκέπτης της σελίδας μας κάνει κλικ πάνω στην εικόνα θα εμφανιστεί η εικόνα που έχουμε ορίσει στο Link. Μπορούμε όμως να βάλουμε ότι Link θέλουμε όπως τη διεύθυνση μίας άλλης ιστοσελίδας ή ενός υπομενού στη σελίδα μας. Αν οι εικόνες μας δεν θέλουμε να οδηγούν κάπου τότε μπορούμε να βάλουμε (#) στο Link.

 

default

 submenu-gallery smart-gallery simple 

zoom

 submenu-gallery smart-gallery zoom 

slide

 submenu-gallery smart-gallery slide 

blur

submenu-gallery smart-gallery blur 

reveal

 submenu-gallery smart-gallery reveal (up, down) 

gapless

 submenu-gallery smart-gallery gapless 

 

bordered

 submenu-gallery smart-gallery simple (wide-bordered, bordered) 

cards

 submenu-gallery smart-gallery cards